Tweede Wereldoorlog

The Resistance Memorial Chasseneuil op Bonnieure

Dit monument werd ingehuldigd door Vincent Auriol in 1951 , is 21 meter hoog op een heuvel met uitzicht op Chasseneuil op Bonnieure en tegenover bos die diende als een toevluchtsoord voor guerrilla Charentais .

Binnen het is gemaakt van een crypte waar 28 Resistance rusten. Rondom de begraafplaats zijn begraven 2.026 verzetsstrijders van de Tweede Wereldoorlog en drie soldaten van de oorlog 14-18 .

Deze unieke uitzonderlijke site in het gebied, is een gedenkteken te ontdekken .

Open voor het publiek het hele jaar door , gratis toegang , de mogelijkheid van rondleidingen voor groepen op reservatie bij de Toeristische Dienst de Haute Charente .

Het Verzetsmuseum Chasseneuil op Bonnieure

Om te begrijpen en te onthouden , het Huis van Verzet brengt het bestaan ​​en de rol van de Maquis Bir’Hacheim door geschilderde posters van de Duitse propaganda , wapens , outfits , portretten van de leiders van het verzet , en de geschiedenis van de dappere mannen en vrouwen die hun land hebben verdedigd .

Focus op … Het pad van het geheugen . Vanaf Châtelars op de Cherves – Châtelars , een interpretatieve parcours 4km u op de vergadering van de geschiedenis van de maquis Bir’Hacheim . Informatieborden wachten u langs de weg om u te begeleiden naar het hart van het verhaal .


Weerbericht
Agenda

Evenementen gepland Charente Limousine.

Agenda

Toerisme en handicap

Rond de meren, vele faciliteiten zijn toegankelijk voor personen met een handicap...

Meren van de Haute Charente - Toerisme en handicap