Ontdekken

Haute Charente is ook rijk aan lokale erfgoed. Charmante dorpjes , opmerkelijke kerken , fonteinen , beschikbaar om u tijdens uw reizen en reizen. Hier is een selectie van uw VVV !

Vestingstad Brigueuil

Hier is een dorp van onvergelijkbare charme ! Seculiere getuige van de menselijke geschiedenis , Brigueuil , speelde een belangrijke rol in haar steile situatie en de verdediging sinds de Romeinse tijd .

In de Middeleeuwen , de stad bleef het bolwerk van de regio. In 1363 , het Engels leger van de Zwarte Prins probeerde te grijpen, tevergeefs . Een duik in het hart van de Middeleeuwen wacht u op deze site karakter!

De oostelijke poort van de stad , bekend als de Pont – Levis , twaalfde eeuw , het plein Dungeon elfde eeuw voorheen bekend als “The Eyes of Brigueuil ” dat was 44 meter hoog ! Het altaar kruis, de Logis de l’Esperance de twaalfde eeuw , de kerk van Saint- Martial XII – XV eeuw ( in het historisch monument vermeld ) , een renaissance portaal , de liggende Marguerite de Chabot , een huis in de twaalfde eeuw , piramide fontein , lantaarn van de doden.

Pittoreske dorpje Vitrac -Saint – Vincent

Het mooie dorpje Vitrac -Saint – Vincent roept een klein bergdorpje . Vitrac is een symfonie van zachte tinten , zachte verlichting betoverende look.

Let op : het huis van Vitrac was een priorij van de monniken . Dit is een zeer opmerkelijk gebouw stijl eenvoudig en elegant , die overweegt in de vrije tijd (prive-woning).

Weerbericht
Agenda

Evenementen gepland Charente Limousine.

Agenda

Toerisme en handicap

Rond de meren, vele faciliteiten zijn toegankelijk voor personen met een handicap...

Meren van de Haute Charente - Toerisme en handicap